Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Hallituksen muodostaja

Hallitus

Atte Harjanne

Raotan omalta osaltani kaapin ovea ja ilmoittaudun ehdolle Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ensimmäiseen täysmittaiseen hallitukseen. Olen harkinnut päätöstäni jo hyvän aikaa, joten en näe tarvetta pantata ilmoittatumista enää enempää. Toivoisin myös hallituksenmuodostajaehdokkailta aikaista ilmoittautumista, jotta tietäisin kenen kelkkaan olen hyppäämässä.

Olen 25-vuotias tekniikan kandidaatti, ja kuudetta vuotta kulkevat opintoni koostuvat muun muassa sähkötekniikasta, tietoliikennetekniikasta, käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta, kestävästä kehityksestä, ja markkinoinnista. Tällä hetkellä olen vaihdossa Islannin yliopistossa Reykjavikissa ja kasaan sivuainetta ympäristötieteistä. Kevään edustajistovaaleihin lähdin yhtenä Oikean Aallon puuhamiehistä, tarkoituksena oli ja on luoda linjakas ja toimintaan keskittynyt ylioppilaskunta, jossa jäsenet voivat luottaa päättäjiensä ajavan yhteistä etua koulutustaustasta riippumatta. Samalla agendalla olen yhä.

Ensi vuoden ykköshaaste on se, että elämme myllerryksessä. Toiminnan tähtäin ja tavoitteet pitää asettaa rohkeasti tulevaisuuteen joustamatta liikaa peruspalveluiden jokapäiväisessä järjestämisessä. Suurin riski on sekoittaa eri aikajänteiden toimenpiteet ja muurata vahingossa kasaan innoton, tehoton ja kallis ylimääräinen organisaatio. Edessä on eittämättä iso liuta väliaikaisia kompromisseja ja keskeneräisyyttä, ja asioiden tila ja eteneminen pitää pystyä viestimään tehokkaasti edustajistolle, yhdistyksille ja jäsenistölle. Aallossa on paljon hyvää ja paljon huonoa ? AYY:n tehtävä on seuraavan vuoden aikana varmistaa, että vaaka kallistuu pysyvästi hyvän puolelle.

Koska AYY on rehellisesti eri asia kuin sitä edeltäneet ylioppilaskunnat, täytyy kaikki vanhat toimintamallit arvioida kriittisesti. Siksipä en haluaisi ottaa tarkemmin kantaa hallituksen työnjakoon, mutta itseäni houkuttaisi hallituksen jäsenenä vaikuttaa erityisesti seuraaviin asioihin:

  • yliopistoyhteisön monimuotoisuuden, tasa-arvon ja vapauden turvaaminen
  • opetukseen kohdistuvien odotusten ja lupausten täyttäminen
  • jäsenistön hyvinvointi ja ylioppilaskunnan asema yhteiskunnassa
  • yhteyksien rakentaminen yliopistoyhteisön sisällä
  • yhteyksien rakentaminen muihin tahoihin kansallisella ja kansainvälisellä tasolla
  • hallituksen työskentelyn kehittäminen

Johtoryhmän luonnostelemassa vastuujaossa kiinnostavat tehtävät olisivat siis lähinnä varapuheenjohtaja, koulutuspoliittinen vastaava, opintopoliittinen vastaava, sosiaalipoliittinen vastaava (edunvalvonta teemoissa toimeentulo, terveys, hyvinvointi, yhdenvertaisuus ja liikunta), sosiaalipoliittinen vastaava (edunvalvonta teemoissa asuminen, kunta, joukkoliikenne, ympäristöasiat) ja viestintävastaava.

Hallitukseen on varmasti tarjolla iso liuta kovia tyyppejä, ja sellaisia sinne tarvitaankin. Uskon olevani vastuun väärti. Vaihdossa oleminen aiheuttaa eittämättä haasteita ehdokkuudelle ja hallitustyön alkutaipaleelle, mutten pidä niitä ylitsepääsemättöminä. Toivoisin, että saisin mahdollisuuden osallistua paneeliin ja haastatteluihin etänä, esimerkiksi Skypen välityksellä. Suomeen palaan viimeistään jouluksi.

Laitoin vielä liitteeksi CV:n, josta selviää missä puuhissa ja kenen kanssa olen ollut osallisena. Tarkemmat kysymykset lautakasoista ja muista luurangoista ovat tervetulleita, yhteystiedot löytyvä viestin lopusta. Joka tapauksessa raikasta syksyn jatkoa ja iloista päätöksentekoa koko remmille, palataan asiaan!

Juhani Heinonen

Olen neljännen vuosikurssin tekniikan ylioppilas ja olen halukas ajamaan
ayy:n jäsenten etuja otsikossa mainituilla sektoreilla. Olen asunut
Helsingissä 21 vuotta ja Otaniemessä nyt toista vuotta, joten mielestäni
tunnen hyvin toimenkuvaan liittyvien asioiden trendit kohtuullisen
pitkältä aikaväliltä. Kuluvana vuonna olen osallistunut Teekkarikylän
asioista päättämiseen kyläsenaatin jäsenen roolissa, sekä olen toista
vuotta Metal Club Mökä ry:n hallituksessa. (TKY:n alayhdistys, jäseniä
lähemmäs tuhat.) Kerron mielelläni lisää itsestäni paneelissa ja vastaan
sähköposteihin. Saa kutsua myös kaljalle juttelemaan.

Edustajiston puheenjohtaja

Edustajiston varapuheenjohtajat

Halopedit

Ks. Haloped-haku 2009.

Valiokunnat

Toimikunnat

Jaostot