Page tree

AYY:n toimitilat

Yleistä

 

Nykyiset ylioppilaskunnat toimivat tällä hetkellä eri tiloissa omilla kampuksillaan. KY toimii Etu-Töölössä KY-talolla ja TKY Otaniemessä ostoskeskuksen viereisessä sihteeristössä. TOKYOlla on vuokrattu toimisto TaiKin tiloista Arabianrannassa, joka siirtyy vuoden 2010 alusta TOKYO ry:lle.

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan aloittaessa 1.1.2010 tulee uudella ylioppilaskunnalla olla yhteiset toimitilat ja muut tarvittavat resurssit toiminnan sujuvan käynnistämisen takaamiseksi.

 

Nykyiset ylioppilaskunnat näkevät, että AYY:llä tulee olla palvelupisteet jokaisella kampuksella palvelutason säilyttämiseksi ja tämän lisäksi yksi keskustoimisto, jossa toimii valtaosa aatteellisesta sihteeristöstä ja vakituisesta henkilökunnasta.

Palvelupisteitä tarvitaan yhteensä vain kaksi, koska keskustoimiston yhteydessä on myös kyseisen paikan palvelupisteen luonteva toimia.

 

Johtuen aikaa vievistä muuttojärjestelyistä on AYY:n edustajiston tarpeellista linjata toimipisteiden sijainnit ja merkittävimmät suuntaviivat asian suhteen mahdollisimman pian, jotta AYY:n toiminta voi alkaa ongelmitta ensi vuoden alussa. Etenkin keskustoimiston mahdollinen muutto, kulkuluvat, tietoliikenneyhteydet ja muut käytännön asiat vaativat huomattavasti aikaa ja etukäteisvalmistelua.

 

Vaihtoehdot

 

AYY:n keskustoimiston sijainnille on olemassa kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa:

 

  • KY-talo Etu-Töölössä, jossa tällä hetkellä toimii KY ja jatkossa KY ry
  • Aalto-yliopiston keskushallinnon yhteydessä olevat tilat Lämpömiehenkujalla Otaniemessä

 

Muitakin vaihtoehtoja on, mutta ne eivät ole erityisen hyviä. Esimerkiksi TKY:n nykyinen sihteeristö on jo tällä hetkellä liian pieni (n. 550 m ² ) eikä rakennuksessa ole esimerkiksi kunnollisia sosiaalitiloja tai tarpeeksi kokoushuoneita.

 

Periaatteessa AYY:n on mahdollista vuokrata myös jokin aivan muu tila esimerkiksi Helsingin keskustan alueelta, mutta käytännössä tämä ei ole taloudellisesti järkevää.

 

 

Tarjolla olevien tilojen tekniset tiedot

 

 

 

Lämpömiehenkuja 2

KY-talo

 

Rakennettu

1970-luvulla

1940

Peruskorjaus

Noin 10 vuotta sitten kattava peruskorjaus

1996 (putkiremontti 2009)

Pinta-ala koko rakennuksessa

5624 m ²

 

Pinta-ala AYY:n käytettävissä

Toimistotilaa käytävineen 380 m² + isompia saleja / sosiaalitilaa n. 300 m² + aulatilaa

Yht. 1793 m² seuraavasti: 7. krs 476 m², 6.krs 960 m ²,

4. krs 357 m²

Arvioitu vuokra AYY:lle

Noin 14 e/m²

Noin 15 e/m²

Muita tilassa toimivia

Aalto-yliopiston keskushallinto, opintotoimisto, kiinteistöyhtiö.

Lähiympäristössä myös Design Factory, laaturavintola ja Innovaatiokeskus

 

Ensi vuoden alusta KY ry, AYY:n Aino-lehden toimitus, YTHS:n tilapäistoimipiste, KY-klubi. Talossa on myös tyhjää tilaa.

 

 

Muuta tiloista

 

KY-talo

 

Tilojen pintarakenteiden kunto on tyydyttävä. Vuokrattaessa tilat siinä kunnossa kuin ne tällä hetkellä ovat, mutta tilojen saneeraus pintarakenteiden ja mahdollisten tilamuutosten osalta on mahdollista. Muutokset voidaan lähtökohtaisesti toteuttaa niin, että vuokranantaja toteuttaa vuokralaisen tarpeiden mukaiset muutostyöt ja vuokralainen vastaa muutostöiden kustannuksista pääomavuokran muodossa.

 

Talon vapaana olevien tilojen rakenne:

 

7. kerros 476 m² Tilassa on keittiö, kahvio ja kaksi neuvotteluhuonetta.

6. kerros 960 m² Tilassa on keittiö ja kahvio. Tiloista noin puolet on

avotoimistotyyppistä.

4. kerros (osa) 357 m² Tilassa ei ole keittiötä eikä kahviota.

 

AYY on tiloissa toivottu vuokralainen, mutta tilat saadaan tarvittaessa vuokrattua myös ulos.

 

 

Lämpömiehenkuja 2

 

Tilassa toimistotilaa 24 x 10 m 2 + 1 x 15 m 2 , yhteensä käytävineen 380 m 2 . Huoneet ovat yhdisteltävissä. Tilat esteettömiä, hyväkuntoisia ja joustavia: väliseinät eivät kantavia, joten ovat purettavissa ja rakennettavissa tarpeen mukaan.

 

Toimistotilojen lisäksi tilasta löytyy isompia saleja (ns. sosiaalitilaa) 300 m 2 , mm. kuntosali. Tilasta ei tarvitsisi vuokrata omia neuvotteluhuoneita, koska voitaisiin käyttää yhteisiä tiloja yliopiston kanssa. Lisäksi yliopiston kanssa jaettaisiin yhteiset aulat ja respa, minkä yhteyteen olisi sijoitettavissa ylioppilaskunnan Otaniemen palvelupiste.

 

Aalto-yliopisto on kiinnostunut käyttämään TKY:n nykyistä sihteeristöä väistötilana TKK:n päärakennuksen peruskorjauksen yhteydessä, jolloin vaihto päittäin on mahdollista. Tilat vuokrataan ulos, mikäli AYY ei päätä niitä vuokrata.